Cea mai Buna Aplicatie Pentru Invatat Japoneza?

Articol Scris De: Elisav Bizau
Nume: Hey Japan
Platforma: Android si Desktop
Pret: FREE – 160RON
Nivel: Incepator – N4
Rating: 7/10

Recent am descoperit o aplicatie pentru invatat si exersat limba japoneza. Include multe chestii faine in app pe care cred ca orice student al limbii le-ar aprecia si s-ar putea folosii de ele pentru a 勉強しています (a invata)!

Am descarcat aplicatia acum 3 saptamani si am folosit-o aproape in fiecare zi pentru a va putea oferi un review cat mai fidel.

Acest articol este impartit in urmatoarele sectiuni: ‘pro’, ‘contra’ si ‘verdict si sfaturi‘.

PRO

UI / Utilizare si Interfata
 • Aplicatia poate fi folosita atat pe Android cat si pe desktop. Functioneaza la fel de bine pe ambele aparate.
 • O aplicatie foarte frumos ilustrata care iti e mai drag sa o folosesti. Hey Japan are o estetica deadreptul かわいい. Culorile 色 sunt placute la vedere, ceea ce inseamna ca o sa te poti uita la ele o lunga perioda de timp fara sa te deranjeze saturatia acestora.
 • Sectiuni impartite frumos pe capitole care urmarest intarirea progresiva a anumitor teme precum familia, timpul, activitati zilnice sau relatii cu alti oameni. Aceasta organizare a lectiilor imi aminteste de dulingo.com, doar ca cei de la Hey Japan au dus-o un pas mai in fata.

  Mai mult de atat, fiecare capitol este impartit in mai multe UNIT-uri: teorie (care e imparti la randul sau in vocabular si gramatica), sectiuni specifice capitolului, partea de vorbit, de scris si o recapitulare.
 • Poti sa pornesti sau sa opresti liniile de ajutor atunci cand exersezi scrierea caracterelor in limba japoneza.
 • Programul iti creaza o aventura de 30 de zile, pe care daca le urmezi, la finalul acestor sesiuni de limba japoneza, vei atinge nivelul de cunostiinta N5 (pana la terminarea capitolului 6 este vocabularul si gramatica de N5).
Pret
 • Aplicatia este FREE si poti avea acces la primele 10 lectii. Sunt indeajuns pentru a iti da seama daca doresti sa achizitionezi un abonament.
 • FULL VERSION HACK: Baiatul vostru aici Cristi, a observat ca singurele puncte care nu sunt blocate la optiunea free sunt optiuniile de QUICK UNLOCK a fiecarui nou capitol. Odata trecut cu succes acest mic test de 15 minute vei putea avea acces la toate capitolele din acea sectiune (free of charge). Evident, trebuie sa poti sa treci testul, dar cred ca o sa va descurcati voi acolo hehehe.
 • Lifetime este mereu la 70% reducere si ajunge la 124.99RON. E cel mai profitabil, in comparatie cu 114.99RON pentru 6 luni.
calitati
 • Hey Japan are un capitol denumit Talking with Shiba unde simulezi o discutie cu un personaj. M-a surprins foarte mult aceasta optiune. Chiar daca iti da optiuni din care sa alegi si chiar daca iti ofera traduceri la fiecare propozitie, mi se pare FOARTE de folos pentru cei care sunt la inceput de drum. Pentru cei care sunt mai avansati, tot dati testul pana cand ajungeti la o sectiune pe care nu o cunoasteti asa bine 🙂
 • Iti ofera posibilitatea de a da teste de N5, N4 si N3
 • Are sectiuni de speaking unde trebuie sa reciti propozitii pe care le auzi, sa raspunzi la intrebari sau sa citesti o fraza. Aplicatia iti inregistreaza ce spui cu o fidelitate surprinzatoare! M-a surprins placut acest lucru 🙂

contra

 • Inregistrarile audio nu sunt mereu de buna calitate. Presupun ca au fost inregistrate un un vorbitor nativ, dar in anumite capitole am intalnit inregistrari care pareau mai mult facute de catre un robot. Nu as recomanda sa va axati pe pronuntarile cuviintelor gasite in aceasta aplicatie. Mult mai bine folositi japanesepod1on1 pentru listening.
 • Ar fi super daca ai putea sa opresti traducerile in engleza a propozitiilor pentru cei care doresc sa iti testeze cu adevarat cunostiintele acumulate. Momentan doar 漢字、ひらがな si ROMAJI pot fi activate/dezactivate.
 • Reclamele pot fi deranjante pentru unii, dar trebuie sa tinem minte ca daca folosim hack-ul sau varianta free, atunci trebuie sa le acceptam. Primesti o reclama la care poti sa i dai skip dupa fiecare capitol si exista o reclama statica pe fiecare ecran.
 • Testul din quick unlock se repeta. Daca il dai o data si esuezi, poti sa il redai din nou deoarece svei intampina aceleasi intrebari. Ar fi fost frumos daca ar fi avut un numar de 40 de intrebari din care iti alegea programul aleatoriu (ca sa iti fie mai greu sa trisezi prin a repeta testul pana cand il treci).
 • Eu cred ca aplicatia a fost tradusa din Vietnameza, deoarece unele sfaturi sunt date special pentru vorbitori de Vietnameza. Din acest motiv vei mai intalnii si dezacorduri in Engleza pe aici si acolo. Totusi, nu sunt atat de dese sa fie deranjante.

Verdict si Sfaturi

Eu spun ca Hey Japan nu este chiar cea mai buna aplicatie pentru invatat limba japoneza, dar este o aplicatie de calitate care poate fi utilizata pentru a invata si a iti aprofunda cunostiintele de limba. Conteaza foarte mult ce vrei sa asimilezi din aceasta aplicatie.

KANJI: Daca vrei sa iti aprofundezi cunostiintele despre kanji, iti sugerez sa folosesti Hey Japan impreuna cu manualul Basic Kanji Book Vol.1 (pe care si cei din anul 1 de la Facultatea de Litere din Cluj Napoca, specialitatea Japoneza, il folosesc).

SPEAKING: Parcurge listening-urile celor de la JapanesePodcast101 de pe youtube. Sunt gratuite si au listeninguri pentru toate nivelurile.

GRAMATICA: Eu am inceput sa parcurg impreuna cu profesoara mea de limba Japoneza manualul Dekiru Nihongo. Pentru gramatica, cei de la facultatea din Romania folosesc Minna no Nihongo.


Daca ti-a placut acest articol impartaseste-l cu cineva caruia stii ca i-ar placea! Japonezii Urbani doresc sa aduca content de calitate in limba romana despre limba si cultura Japoneza. Aspiram sa devenim cel mai mare blog de Limba si Cultura Japoneza din Romania

Un răspuns la „Cea mai Buna Aplicatie Pentru Invatat Japoneza?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: