Jucam: Influent – Dictionar Japonez 3D

Website Oficial
Steam
Humble Bundle
Google Drive
iOS
Limbi Disponibile: Japoneza, Koreana, Chineza, Ungureste, Daneza, Suedeza, Araba (peste 20)
Developer: ThreeFlip Studios
Rating: 3/5

In ziua de azi se dezvolta numeroase aplicatii prin care studentii pot sa invete o anumita limba. Primul software pe care l-am intalnit acum 10 ani a fost Rosetta Stone. Recent, am descoperit o aplicatie pe nume „Hey Japan” care mi-a adus aminte de Rosetta.

O aplicatie de genul este Influent – un joc care isi propune sa te invete 420 de cuvinte in limba ta dorita: de la substantive pana la adjective si chiar si verbe! A fost initial dezvoltat in Japonia la Universitate Tsukuba, studentul primind o bursa guvernamentala pentru a duce proiectul la bun sfarsit.

Jocul este disponibil in peste 20 de limbi si poate fi jucat atat pe PC cat si pe iPhone.

Cum se joaca?

Ideea e una simpla. Te plimbi printr-un apartament virtual si dai click pe obiecte pentru a le invata. Acestea sunt mutate intr-o lista pe care o poti accesa in orice moment pentru a recapitula cuvintele pe care le-ai cules.

Influent nu te ajuta sa inveti aceste cuvinte. El iti ofera doar o platforma unde tu poti sa inveti aceste cuvinte intr-un mod vizual prin a le auzi, citi si gasi locatia in camera ta virtuala. Focusul jocului este sa te ajute sa iti imbogatesti vocabularul si sa iti imbunatatesti pronuntia cuvintelor (acestea fiind inregistrate de vorbitori nativi).

Nu stiu cum de nu v-am spus pana acum de acest joculet. Il stiu de aproape 3 ani si mereu il recomand oamenilor care doresc sa isi imbunatateasca vocabularul intr-o anumita limba.

Puteti privii aici prima mea reactie atunci cand am jucat acum cativa ani acest joc. Am reusit sa gasesc in arhivele Youtube inregistrarea aceasta. Cautam in perioada aceea un joc care ma poate ajuta sa invat limba japoneza (inca fac asta o data la cateva luni) si toate blogurile pe care le-am gasit il aveau in lista lor de recomandari.

M-am reapucat acuma sa ma joc.

A te juca” e mult spus, ce-i drept, pentru ca nu ai nici un fir narativ, nu exista dificultati pe care le intalnesti sau monstrii ca in Super Toaster X (un joc la care i-am facut review acum o perioada) pe care sa i omori – doar calatoresti prin apartamentul tau si culegi cuvinte.

Totusi, Influent e mult mai distractiv decat daca pur si simplu ai scrie cuvintele in japoneza pe niste bucati de hartie si ai incerca sa le inveti. Nu credeti?

Inca nu este un DLC pentru limba romana, dar i-am dar un mesaj lui Robert Howland si poate imi raspunde si punem laolalta acest pachet pentru ca altii sa invete 420 de cuvinte romanesti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: