Jucăm: Super Toaster X (Learn Japanese RPG)

Website oficial ( broken 😦 )
Cumpărați Demo-ul $9.99 (Vers. 0.59)
Downloadați Demo-ul Gratuit (Vers. 0.46)
Muzica Oficială
Developer: Team Toaster
Rating: 3.5/5

Vai, vai, vai. Jocul acesta arată așa de bine. E genul de proiect pe care nu aș regreta dând vreodată $30. Singura problemă e că cei care fac jocul pare să-l fi abandonat…

Tutorialul

”Ah, Pan, ai venit! Este bine că ești aici. Mi-era teamă că ai să te aventurezi în bătălie fără ca prima dată să-ți ascuțești abilitățile.”

Acesta este primul ecran pe care îl întâlnești atunci când alegi să parcurgi ”tutorialul” de Hiragana și Katakana. L-am pus între ghilimele deoarece nu ai putea spune că te învață caracterele, ci mai mult că îți testează cunoștiințele și se asigură că le știi înainte să te aventurezi în joc și să mori în primele minute. Te informează asta după prima serie de caractere.

”Bravo! Ai învățat aproape toate cărțile pentru a putea executa mișcările Kung Punch, Whip, Block și Heal. Îți mai lipsește doar ”0”-ul, care este pentru parare.”

Modul de testare este destul de simplu. Un caracter îți apare pe ecran fie în Hiragana (ex. ”ん”) fie în Romaji (adică ”n”), iar apoi tu ai câteva secunde să alegi răspunsul corect. Dacă nu alegi răspunsul bun din 3 încercări, o iei de la începutul rundei. Puteți observa în următorul video întreg gameplay-ul tutorialului, iar dacă nu doriți să videți videoul, noh, apăi, v-am inclus și niște poze ca să nu vă consum gigabiți de internet. Dați un mulțam mai încolo.

Ok. Am zis tot ce am avut de zis despre partea aceasta. Deoarece este doar demo, ne-am putea aștepta ca și varianta finală să includă un astfel de mini-game și pentru Katakana

  • Bug:
    • dacă te duci în Menu -> Card Menu -> și apeși săgeata în sus sau ”W” pentru a ajunge la ”Defense Skills”, săgeata îți va ieși de pe ecran și jocul ți se va bloca în acel punct.
      • partea bună e că după ce restartezi jocul, progresul tău a fost salvat

Jocul

Jocul în sine este repetitiv. Îți apare un monstru în fiecare nou ecran al jocului, cu care trebuie să te lupți folosind hiragana / katakana. O imagine cu un kana îți apare atunci când dorești să folosești o anumită mișcares, iar tu trebuie să alegi varianta corectă pentru a putea ataca.

Faptul că este repetitiv e un lucru adecvat pentru atunci când dorești să memorezi kana-urile. Jocul te ține interesat, iar animațiile îți dau vibe-ul acela retro pe care jocurile vechi japoneze gen Ninja Gaiden sau Castlevania le avea.

Jocul ar fi perfect dacă ar avea multe nivele, inamici diverși și toate joyou kanji-urile incluse pentru a le putea perfecționa prin repetarea multiplă.

Am completat jocul după câteva săptămâni 🙂 ! Aici puteți vedea toate cartonașele pe care le puteai exersa.

Să vă spun sincer… eu am devenit un pic obsedat de jocul acesta haha. Am început să caut toată povestea pe internet, să citesc articolele pe care develop-ărul le-a postat pe Tigsource, să colecționez o grămadă de artwork pentru a vă putea arăta aventura prin care acest creator a mers. Adică, dați și voi o geană!

L-am contactat și pe creator (am fost chiar plăcut surprins că mi-a răspuns!) și uitați ce mi-a spus:

Vă pot confirma din toate articolele pe care le-am citit că acest om a trecut prin foarte multe dificultăți pentru a ajunge chiar și numai la acesst demo pe care l-am jucat eu. Au fost parteneri care au abandonat și a trebuit să înceapă de la zero cu un alt programator, de două ori!

Tot respectul pentru acest artist și mă bucur că am avut ocazia să joc acest demo. Dații și voi o șansă și exersați-vă kana-urile 🙂 !

Un răspuns la „Jucăm: Super Toaster X (Learn Japanese RPG)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: