Cărți și Manuale De Japoneza

Link: Partea a II-a o găsești aici!

Cărți. Cărți. Cărți. Viața e chiar mult mai frumoasă cu ele. Există o multitudine de resurse online prin care putem învăța 日本語, dar nimic nu se compară cu o carte bună.

Totul e în miros.

Am pregătit câteva cărți care mie mi-au plăcut și pe care le-am utilizat. Dacă sunteți în căutarea unor resurse pentru entry level sau N5, puteți începe de aici!


Gramatica Limbii Japoneze Contemporane

Aceasta cartulie comaseaza in NUMAR de pagini informatii utile despre multe din aspectele gramaticii de nivel, as spune, N5 si N4.

Ce m-a atras la aceasta carte a fost designul paginilor, cum e prezentata informatia. Chiar am simtit ca fiecare categorie imi dadea indeajuns de multa informatie pentru a ma introduce in subiectul predat.

O carticica foarte utila folosita in combinatie cu manualele pe care le detineti.

Format: Carte
Preț: 49.90 RON
Link

Manual de Limba Japoneză Pentru Anul 1

Acest manual publicat de Ruxandra-Oana Raianu, Roman Pașca și Eri Utsunomiya, la editura Bucuresti, este un manual facut pentru studentii din anul 1 de la secțiunea Japoneza din cadrul Facultății de Litere din Bucuresti.

Cartea contine explicatii gramaticale, vocabular kanji si pagini pentru desenat kanji. Explicatiile sunt concise, dar nu simti ca ai avea nevoie de mai multe informatii.

Recomand tuturor studentilor de limba incepatori si si celor care au invatat din carti precum Genki sau Minna no Nihongo, dar care doresc sa aprofundeze notiunile invatate si in Lb. Romana.

Trivia: Profesoara care a scris cartea a cerut opinii studentilor in legatura cu ce ar dori ei ca si cartea sa contina.

Format: Carte
Preț: 49 RON
Link

Basic Kanji Book

Cea mai folosită carte pentru predarea Kanji-urilor (se utilizează și la Facultatea de Litere din Cluj Napoca). Prima carte își are în vizor predarea a 251 de simboluri. Fiecare capitol este împărțit în 5 secțiuni: teorie, prezentarea kanji-urilor (prin imagini, (acompaniați de vocabular în care aceștia se regăsesc), exerciții de citire, exerciții de scriere și material de citit.

Cartea este foarte bine structurată, exercițiile sunt accesibile și nu este nevoie de un profesor pentru a putea o utiliza.

Și, datorită popularității sale, cartea se poate parcurge în paralel cu alte aplicații precum Memrise sau Anki, alți utilizatori creând material pentru a facilita învățarea acestor kanji.

Format: Carte
Preț: Gratuită dacă aveți cont pe Scribd.
Link

Tanoshiku

Dacă dorești să îți îmbunătățești reading-ul, Tanoshiku este pentru tine. Poveștile din acesta prezintă aspecte culturale ale Japoniei, fiecare poveste venind cu un glosar și cu exerciții după citirea acestuia. Cartea are două părți, iar după terminarea celor 2 volume, reading-ul tău îți va permite să ataci acel Hunter x Hunter manga în Japoneză pe care tot ai vrut să-l începi.

Format: Carte
Preț: Gratuită dacă aveți cont pe Scribd.
Link

80/20 Japanese

Aceasta este primul manual de Japoneză pe care mi l-am achiziționat. Se prea poate să fiu subiectiv față de acesta, dar după ce dați o geană pe blogul scriitorului și vedeți modul său concis, jovial și ușor de înțeles de a explica aspecte gramaticale a limbii, vă veți convinge că această carte merită investiția.

Trivia: Titlu vine de la teoria cum că 80% din lucruri pot fi făcute cu 20% efort.

Platformă: Website și Carte
Preț: Accesul pe website este gratuit, iar cartea este $39 !
Link


Link: Partea a II-a a acestei postări o găsești aici!

Dacă dorești să descoperi mai multe resurse pentru învățat 日本語 am pregătit aici un post extensiv cu resurse video, audio, jocuri, website-uri și multe cele. Dă o geană!

Un răspuns la „Cărți și Manuale De Japoneza”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: