5 Resurse Blană Pentru Îmbunătățirea Nivelului De Japoneza

Irodori

Link
Pret: Gratuit!
Platforma: Website

Dacă vrei o pauză de la Minna no Nihongo sau Genki, Irodori vine in stilul reclamelor Head and Shoulders cu un val proaspat de aer かわいい si したしい (prietenos). Acestea sunt create de catre JapanFoundation, deci deja stii ca vor fi de calitate.

Manualele lor pot fi descarcate gratuit impreuna cu fisierele mp3 pentru audio. Cele 3 e-carti disponibile acopera nivelele A1 si A2, echivalentul N5-ului si o parte din N4. Deci este un material perfect dacă tocmai începi să înveți și adecvat dacă dorești o pauză de la manualele vechi.

Uchisen

Link
Pret: Gratuit (Free Plan), $3.99 (Premium)
Platforma: Website sau APP
Review: Reddit

Frankie și Saori au reușit sa pună laolaltă genul de website pe care doresc să îl fac într-o zi în română. Un website care te ajută să memorezi mai ușor imaginea kanji-urilor printr-o vizualizare a acestora, și a denumirilor acestora prin povestioare scurte și amuzante.

Fiecare kanji vine însoțit de o imagine desenată de Saori care ilustrează vizual kanji-ul pe care îl înveți, o povestioară, în ce cuvinte poți găsi simbolul respectiv și în care alte kanji-uri apare.

Website-ul îți pune la dispoziție să repeți simbolurile pe care le-ai memorat prin Spaced Repetition Learning. Ce e și mai șmecher e că dacă știi deja kanji-ul, poți să-i dai learned și nu-ți mai bați capul cu el.

Pentru planul gratuit poți parcurge primele 111 kanji-uri de Grade 1. Odată abonat cu $3.99/lună la site-ul lor vei putea accesa toate cele 500 de kanji-uri disponibile momentan (până la Grade 3).

Site-ul este în continuă dezvoltare, Saori șo Frankie punând lunar simboluri noi. Scopul lor, după cum arată site-ul, este să pună la dispoziție toate kanji-urile jōyō, necesare pentru supraviețuire în 日本.

Learn Native Japanese

Link
Pret: Gratuit
Platforma: Instagram
Review: Tofugu

Doi tovarăși s-au pus pe treabă și au întocmit un cont de instagram unde predau jargon și cuvinte uzuale folosite în Japonia. Probabil după ce-au stat de multe ori la masă cu câțiva străini și-au auzit doar japoneză din manual, s-au săturat de atâta cringe și-au zis că nu se mai poate.

”それはもうできません。”
”はい。何かをしなければならない!”

Și așa s-a născut acest profil de Instagram genial. Dați cu follow. Porniți clopoțelul pentru postări noi și începeți să folosiți vocabular uzual!

Youglish

Link
Pret: Gratuit
Platforma: Instagram

Dacă ai vrut vreodată să auzi cum se pronunță un cuvânt sau o frază anumită în japoneză, acesta e site-ul perfect pentru tine.

Website-ul va extrage din lăuntrul internetului o multitudine de videouri (majoritatea de la speakeri TED, deoarece ei cu siguranță pronunță cu corectitudine) din care poți alege ca să înveți cum se pronunță ce-ai introdus.

Readnihon

Link
Pret: Gratuit sau $7 (Premium)
Platforma: Instagram
Review-uri: Wanikani, Tofugu

Dacă ai găsit vreodată pe internet un pasaj în japoneză pe care-l doreai cu ardoare să îl poți înțelege, ei – cu ajutorul lui Readnihon vei putea face chiar asta.

Introdu un text în website și acesta ți-l simplifică ca să-l poți citi mai ușor. Simplificarea se produce prin adăugarea de furigana deasupra kanji-urilor. În anumite cazuri unele cuvinte prea grele pentru nivelul pe care l-ai ales vor fi schimbare cu altele mai ușoare.

Poți alege din mai multe nivele de simplificare, de la Starter la Master, iar dacă nu cunoști un anumit cuvânt poți apăsa pe el ca să-l adaugi într-o listă de cuvinte pe care mai târziu o poți repeta.

În planul gratuit mai intră și posibilitatea de a învăța câteva puncte gramaticale de N5, tot prin intermediul unor propoziții și fraze.

Nu am luat planul premium ca să văd ce conține, dar presupun că îți oferă mai multe surse de învățare (texte de citit pentru un anumit nivel) și puncte gramaticale.


Dacă dorești să afli mai multe resurse pentru îmbunătățirea nivelului tău de japoneză, am pus laolaltă aici o listă amănunțită cu o multitudine de resurse esențiale supraviețuirii eventurii înspre N1!

2 răspunsuri la „5 Resurse Blană Pentru Îmbunătățirea Nivelului De Japoneza”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: