Carti și Manuale de Japoneza Part 2

Când din Brazilia, când din România, când din China – am tot observat că din cele 6 persoane care îmi vizitează blogul o dată pe săptămână, 5 dintre ele se duceau la acest post despre carti si manuale de limba japoneza.

Așa că, dacă tot este cerere; ce să mai – am făcut partea a doua! Dacă văd că îmi cresc view-urile la 7-8 pe săptămână datorită acestui nou post, clar fac și partea a treia.

Minna No Nihongo

Am parcurs primul volum din Minna No Nihongo în Anul 1 din Facultate și pot spune că a fost o plăcere învățarea din acest manual.

Dacă stai un pic și cauți pe forumurile de engleză vei observa că toată lumea recomandă Minna No Nihongo ca și un manual cu care să începi să înveți limba japoneză.

Fiecare Lesson este împărțit intr-o secțiune de vocabular, traducere (din engleză în japoneză), cuvinte de referință și informații (în care vor fi explicate anumite cuvinte și aspecte culturale japoneze) și o parte de gramatică (care este mereu împărțită în secțiuni mai mici).

Structura și ritmul la care îți sunt predate aspectele limbii, plus partea de informare culturală fac din acest manual un ミックス plăcut de util cu interesant.

Dacă parcurgi primul manual ești pregătit (aproape de tot) pentru a da JLPT N5.

Format: Carte
Citește GRATUIT
ことば Audio

Limba japoneza. Simplu si eficient

Legendara Coperta

Nu știu cine a făcut marketingul la această carte, dar dați vă rog frumos o medalie. Oriunde căutam manual de limba japoneză dădeam peste această carte.

Cumpară acest manual de limba japoneza. Cumpara acest manual de limba japoneza. Cumpara manualul!!!!

Amălinei ăsta zici că era trimisul consulatului japonez în România, ca un fel de misionar creștin într-o misiune cerească de a educa masele în limba japoneză.

Așa că l-am cumpărat, ce să mai…

Manualul se pretează celor care sunt studenți, profesori, autodidacți. Capitolele preliminare nu conțin simboluri japoneze și se focusează doar pe a te introduce in mediul limbii prin romaji.

Probabil dacă aș avea 47 de ani și aș fi un cal bătrân (cum zice tata) atunci mi-ar pica direct pe gust. Dar așa, îndrăgostit de limba japoneză, de caracterele sale, de 漢字、ひらがな și カタカナ. Fix de acestea să ma furi?

Explicații succinte, date din topor. Dacă ești genul căruia îi plac lucrurile spuse succint și direct, manualul acesta e pentru tine. Nu vrei să pierzi vremea ținând un manual de japoneză în mană? Neculai are grijă de tine. Ce-i drept, chiar scrie asta pe copertă. Simplu și Eficient. Totuși, nu-ți face cu nimic mai simplu calea ta spre proeficiență.

Format: Carte
Preț: 39.95 RON
Link

Hitori Sumo o Toru / R. Frentiu

Hitori sumo o Toru carte de expresii idiomatice japoneze de Rodica Frentiu
Da, acelea sunt stickerele de pe laptopul meu ^^

Nu chiar un manual de limba japoneză, dar această carte de către Prof. Rodica Frențiu este o colecție de expresii idiomatice ale limbii japoneze. Știi când zice tatăl tău, ”Ce-i în mână nu-i minciună.” sau ”Mai bine pasărea din mână decât cioara de pe gard.” ?

Acelea sunt expresii idiomatice.

Noh, cartea asta conține din acelea. Peste 300 de astfel de expresii japoneze care să îți arate că nu numai tații noștrii vorbesc prin zicale și pilde.

Titlul Hitori Sumo O Toru / 一人相撲を取る 「ひとり すも を とる」 înseamnă

  • a te strădui de unul singur (lit. a face sumo de unul singur)

Alta care mi-a plăcut a fost:

朝晩前「あさばんまえ/asabanmae」= o nimica toată (lit. înainte de masa de dimineață)

Cartea conține și o introducere interesantă în care Rodica Frențiu discută despre importanța limbajului și a expresiilor în cultură.

腰を据える「こしをすえる/koshi o sueru」și dații o geană acestei colecții de expresii idiomatice japoneze. Cine știe, poate vă treziți cu へそが茶を沸かす「へそがちゃをわかす/hesa ga cha o wakasu」.

Format: Carte
Preț: 40 RON
PDF Gratuit
Cumpărați

citind carti in limba japoneza

Dacă ți-a plăcut acest post, atunci trebuie să dai o geană și peste Partea 1.

Am adunat într-un alt post TOATE resursele esențiale de care ai nevoie pentru a supraviețuii AVENTURII de a învăța limba japoneză.

Sau poate vrei doar să afli 5 resurse blană pentru a-ți îmbunătății nivelul de japoneză. Zic și eu. Merită.

Un răspuns la „Carti și Manuale de Japoneza Part 2”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: