Festivalul ”Arashiyama Momiji”

Autor: Timea
Timp Citire: 4 minute
Teme: Cultura

Cuprins (apasati pentru a merge la partea respectiva):
  1. 🍁Ce este Festivalul ”Arashiyama Momiji” și care este originea acestuia?
  2. 🍁Tema centrală a Festivalului
  3. 🍁Când are loc Festivalul și ce activități implică?

🍁Ce este Festivalul ”Arashiyama Momiji” și care este originea acestuia?

Festivalul “Arashiyama Momiji” este un eveniment organizat anual în cartierul Arashiyama, unul dintre cele mai spectaculoase regiuni din apusul orașului Kyoto, ”capitala istorică a Japoniei”.

Festivalul, în configurația sa actuală, a debutat în anul 1947, și a luat naștere în împrejurimile Podului Togetsu-kyo, în centrul cartierului Arashiyama. Admirația lumii față de această zonă pitorească a Niponiei a fost stârnită încă din Perioada Heian (794-1185), când numeroși nobili și persoane de elită al orașului Kyoto au vizitat respectivele peisaje cu scopul de a-și delecta ochii cu minunile naturale. Atracția favorită a nobililor japonezi din acea perioadă îndepărtată era culoarea înflăcărată a frunzelor roșii de arțar. Cu timpul, această plantă, numită în limba ei de origine ”momiji” (紅葉) a devenit un simbol central al festivalului, de unde acesta și-a căpătat și denumirea.

🍁Tema centrală a Festivalului

Personal, dacă ar trebui să rezum în trei cuvinte ideea centrală al acestui festival, acestea ar fi: diversitate, estetică și pasiune.

În primul rând, Festivalul ”Arashiyama Momiji” gravitează în jurul ideii de estetică, deoarece principala ei atracție este natura, care cochetează în multiplele culori ale celui mai viu anotimp, anume toamna, pe scena nemărginită a lumii japoneze. Astfel, păstrându-și splendoarea și unicitatea încă din cele mai vechi timpuri, pastelul cartierului Arashiyama nu încetează din a-și ului spectatorii.

În continuare, substantivul ”diversitate” descrie pertinent acest eveniment, nu doar datorită gamei variate de culori în care natura ”radiază”, ci și mulțimii de naționalități și indivizi deosebiți care participă la acesta. De asemenea, diferitele activități și spectacole organizate de japonezi atât complementează, cât și complimentează armonios cele două sfere ale existenței și îl înalță la superlativ.

Nu în ultimul rând, pasiunea este un factor esențial în aprofundarea veridică a tainelor infinite pe care le oferă universul japonez. Pasiunea, care sensibilizează fiecare individ în moduri extraordinare, le deschide cu adevărat porțile inimii și, astfel, permite spiritul naturii să îmbrățișeze întreaga lor existență. Din această cauză este necesară atât prezența fizică, cât și cea spirituală pentru a aprecia acest Festival în complexitatea sa.

🍁Când are loc Festivalul și ce activități implică?

Festivalul ”Arashiyama Momiji” este organizat în a doua săptămână a lunii Noiembrie, respectiv, se repetă anual în suburbia orașului Kyoto.

De asemenea, acesta prezintă multiple creații umane, precum interpreți îmbrăcați în vestminte tradiționale japonezești care amintesc de Perioada Heian. Alte interpretări tradiționale nipone constau în dansuri, muzică și artă, unde se încadrează de exemplu teatrul noh și kyogen.

Punctul culminant al festivalului este reprezentat de râul Oi, pe suprafața căruia se pot observa cinci bărci decorate în stilul Perioadei Heian, cârmuite de japonezi în imitația unor nobili și curtezani îmbrăcați în haine tradiționale din aceeași perioadă. Scopul acestora este rememorarea acestui interval istoric, iar pentru a oferi o notă de grație, aceste persoane redau arta tradițională japoneză, precum muzica sau recită noh și kyogen.

Nu în ultimul rând, nici sacra ceremonie a ceaiului nu putea fi uitată din cadrul acestui eveniment!

❗PONT SUPLIMENTAR

*Te poți bucura de o priveliște excepțională de pe Podul Togetsu-kyo, de unde poți observa întreg festivalul! 😊

Ți-am trezit curiozitatea?🍂

Privește atunci următoarele imagini, sau, mai degrabă rezervă-ți acum biletul de avion spre Kyoto, ca să poți viziona evenimentul 4K! 😉

☝️ Inapoi sus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: