Resurse de Învățat Lb. Japoneză pentru Români

Am avut acum o seara o discutie cu o prietena despre motivul pentru care nu exista materiale in romana pentru anumite materii. Ea imi povestea despre Psihologie, iar eu ii dadeam exemple despre Japoneza. Ea imi spunea ca ar trebui sa fie mai multe resurse de invatat pentru romanii care nu stiu engleza. Eu sustineam ca majoritatea romanilor stiu engleza.

Esti la faculta, fra, si ai colegi in clasa care nu stiu Engleza asa de bine. Stai jos.

Da? Noh, stai să căutăm păh net, să vediem dacă chiar e așe cum se spune.

Cei, drept, sunt manuale diverse pentru invatat Lb. Japoneza in Lb. Romana, precum cel de Neculai Amalinei care e la a 6-a editie, daca nu ma insel (pe care si eu mi le-am cumparat cand am inceput – voi povesti mai multe despre el intr-o alta postare), Învață Singur Lb. Japoneză, sau Japoneza Usor de Inteles (pe care am citit-o in biblioteca si mi-a placut foarte mult) si mai altele (un search pe google ”Manuale de Invatat Lb. Japoneza” iti vor da rezultate).

Dar eu aici sunt interesat de Anki Decks in română, un fel de KanjiDamage in română. Ceva, acolo, facut de cei ca si tine si mine pentru ce ca si noi. From inside the community of learners care stiu cum sa ne predea noua, celor din secolul XXI.

そうです。。。

EU VOI FI EROUL!

Ai uitat sa iti speli farfuria dupa mancare, mister eroule.

[de notat ca el se refera la faptul ca va crea resurse pentru nevorbitorii de engleza]

EXACT!

Si cu ce vei incepe, mister eroule?

O sa-mi spui asa de acum incolo?

Pana cand iti place. Apoi gasesc altceva ce sa te enerveze.

Ahh…pei, nu-mi place.

好きじゃない。

Cu toate astea in minte, m-am decis sa incep a crea niste Anki Decks pentru românii patrioți, cei care nu si-au patat gandul si vorbirea cu cuvinte englezesti! Asa e, PENTRU PATRIOȚI!

13 Hours Later: Ok. Am reusit sa pun laolalta cam 80% din primul pachet de Anki (care va fi complet in Romana). Asa m-am pierdut in intreg procesul. Mi-a adus o satisfactie nemaipomenita (si inca imi aduce).

Eu ma mir ca tu chiar te-ai tinut.

Initial mi-am propus sa il fac destul de simplut, iar apoi m-am gandit cum l-as putea imbunatatii, cum l-as putea face mai interactiv, mai eficient (si am ajuns la un raspuns).

Insfarsit voi avea ceva ce sa postez in rubrica „Resurse”. Hehehehehe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: