19/05/2019

12:08 Incep sa fac Kanji-urile din Anki deck. Fac part din 97 Day Challenge de pe nihongoshark.com , unde in deacursul celor aproape 100 de zile inveti meaningul a celor 2000 si ceva care alcatuiesc lista Jouyou Kanji. Eu am ajuns la a 6a(?) zi acuma.

12:32 Tocmai am avut un Deja Vu’. A aparut pe ecran simbolul pentru nisip si m-am grabit sa apas ca nu il stiu (deoarece era carte noua, cica) si in momentul in care a aparut explicatia kanji-ului mi-am aruncat mainile in sus and I busted my ass that I didn’t give this kanji a better look (cause I would have known it then)

Tu tocmai ai vrut sa scrii „knowned” ca si forma de trecut pentru „known”? HAHAHAHA, I am dying right know.

Si apoi am avut deja vu’-ul. Cute.

12:38 Just finished my Anki Reviews and Deck for the day.

12:46 Incep review-urile pentru Wanikani. Nu am mai facut review-urile de ceva vreme. Si nici nu am luat lectii noi. S-au aglomerat mai multe odata cu mutatul si schimbatul telefonului, but, now, we getting back, BABY!

13:10 Termin toate review-urile. Sunt chiar incantat cu rezultatul. Sunt surprins ca am retinut citirile la Kanji. Cateodata ajung sa ma indoiesc si eu de metoda aceasta folosind mnemonics, dar in momente ca si acestea imi amintesc cat de true to the bone sunt (adica functioneaza!).

Fucking 上げる si 上がる. Intotdeauna le incurc (> _ <) .

13:17 New lessons on Wanikani.

Asa arata o pagina cand te-apuci sa-nveti kanji-uri si vocabular nou.

13:45 Gata cu lectiile. Am adaugat 25 de iteme noi (voi ziceti „iteme” in loc de „item-uri” ?). Majoritatea le-am parcurs deja la facultate, de aceea am decis sa le adaug.

13:48 Decid sa fac Listening din Minna no Nihongo. Folosesc aplicatia aceasta pentru Android. Ma ajuta foarte mult sa parcurg din nou listening-urile pe care le facem la ore. Chiar recent mi-am validat cat de mult am progresat in ultimul an la Listening. Tin minte cand stateam la ore in primul semestru si ascultam casetofonul (why do schools still use a boombox? I mean, I fuckin love it, but why?), nu intelegeam aproape nimic si ii auzeam pe cei din clasa cum strigau raspunsuri si descifrau intelesuri.

Now I get it too. I mean, I get those first lessons, these current ones from the second semester are still a bit tough.

Frate, tu inca ai probleme cand astia zic ora. Ce tot spui?

Adevarat… still workin on that.

14:17 Inca nu am ajuns sa fac nici un Listening. Am stat sa caut wordpress tutorials about how I can divide this website so it will show the Journal Pages in an appropriate manner.

Totul a inceput de la butonul acela de „Read More” pe care vroiam sa il folosesc dar nu mergea. And from there it just snowballed. Happy ending though – found a way to do what I wanted.

15:04 Finally finished editing the blog. Ended up on facebook talking to the classmaster of the 2nd year. Apoi am realizat ca mi-e foame si m-am dus sa ma uit in frigider sa vad ce pot sa-mi pregatesc de mancare. And so, this

こんにちは。 れいぞうこ です。

Led to this.

よ。ぎゅうにゅうのボルです。

15:11 Ma pun sa mananc aceasta delicatesa studenteasca a secolului XXI si sa ma uit la un episod din „Majors”.

15:40 Gata. Am terminat. Sunt la episodul in care Young Japanese se lupta cu astia seniorii si si-o cam iau la curulet. Toshi si Goro au dat sa se certe la finalul episodului. Si cu asta, am fost lasat in suspans. E a doua oara cand vad tot searialul, dar nu mai tin minte cine stie ce (prima data l-am vazut acum 8 ani). Acum ma pun sa fac un listening.

Nici nu ti-a luat mult…

15:53 Tocmai am terminat. Am examen la Listening si Reading in 8 zile de maine, deci am sa ma pun sa incep sa fac un reading din Tanoshiku (our course manual for the Reading Section).

16:58 Astept sa primesc ajutor de la colegi la trei dintre punctele la care nu am stiut. Intre timp imi fac review-urile pe wanikani.

17:37 Am fost binecuvantat cu un raspuns de la un inger. Eram gata sa ofer o a doua punga de sugus, cand raspunsul a fost trimis.

I suppose I will be eating the second bag MWAHAHAHAHA.

You don’t have any bag, yet. What are you even on about…

17:40 Am terminat oficial exercitiile de la capitolul 12 din carte. Vi le etalez si aici. Cine stie, poate vreti si voi sa va uitati peste rebusuri.

17:40 Inchei postarea aici. Trebuie sa va fi saturat de mine deja p’acum (/ω\)・゚゚・.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: