Jucăm: Learn (Japanese) Kana the fun way!

Jocul îl găsiți aici
Data de publicare: 29.10.2017
Developer: Thylacine Studios
Rating: 3.43 / 5

O nouă zi liberă, un nou joculeț cu care să ne delectăm timpul. De data aceasta vom vedea ce e de capul acestui joculeț care ne promite că ne va învăța cele două silabare Kana (Hiragana si Katakana). Dacă mă întrebați pe mine, eu le-am învățat într-o săptămână folosind acest mic website. (LINK)

Dar, îndeajuns cu pălăvrăjeala – haideți, să îi dăm drumul.

Îi dau acestui joc 60 de minute! Dacă în 60 de minute nu ne trezește interesul, îi vom cumpăra un bilet către Meteor City și îi spunem La Revedere.

Capitolul 224 – Meteor City

Mamă, da ce muzică s-au gândit ăștia să pună la începutul jocului. Mă simt ca și Gon din Hunter x Hunter la începutul aventurii sale (așa îmi imaginez că era muzica pe atunci când Togashi o făruia. (MUZICA AICI).

Haideți să privim ecranul de început (am memorat deja melodia de început de câte ori am ascultat-o până când am scris toate aceste cuvinte).

”Bine ai venit. Acest joc este construit pentru (bla-bla-bla) pe de altă parte nu te va învăța să înțelegi Japoneza, dar – yabada-yabada – Noroc. Apasa E pentru a continua.”

Ok, ok. Și-au făcut băieții treaba. Ne-au primit cum se cuvine. cu acest ecran înduioșător.

”Atunci când jocul va începe, cuburi vor cădea din cer. Misiunea ta este să le potrivești cu Romaji-ul potrivit fiecărui Kana. Când faci treabă bună, vor face BOOM când se ating și iei niște biștari.”

Măi, nu știu ce să zic. Nici nu ne cunoaștem așa de bine și deja mi se dă o misiune. Mhhhmmm… ar fi trebuit să nu știu Kana deja, dar, ghinionul tău Dl. Joc este că AM VENIT PREGĂTIT.

[Ok, tocmai am dat SPACE și jocul s-a închis. Să facă oare și aceasta parte din misiune? ]

”Sincer, dacă nu înțelegi aceste reguli, îți vei da seama de ele pe parcurs.”

Măi, da e băiețaș tipul acesta care a făcut jocul (dacă vorbește așa colocvial cu mine). Tare îmi reamintește jocul acesta de o aplicație pe telefon numită Kanji Drop. Să fie oare același developer? Hmmm….

Al doilea joc. Punctajul înainte să dau game over. Ai zice că e mult 1400 de puncte, dar nr. acela simbolizeaza 14 cuplări succesive în 6 minute. Mda…

Frate, ce să mai apeși tu ”S” ca să coboare acele pătrățele mai repede, că ar trebui să fie un buton ca să coboare mai încet (de la un moment dat).

Ok… poate am subestimat un pic acest joc. E mult mai greu decât aș fi crezut – asta, se datorează și din cauza mea – am simțit că erau câteva casuțe care le puteam potrivi, dar nu am fost destul de rapid. În același moment, câteodată erau kana-uri care apăreau, și datorită presiunii care era pusă pe mine de viteza crescătoare cu care căsuțele cădeau, ajungeam să stau o secundă două să mă gândesc înainte sâ îmi dau seama ce erau.

Simt că acest joc mă va face mai puternic, mai focusat, mai rapid. Am să tot joc până când simt că nu îmi voi mai putea bate acel highscore.

După al 10-lea joc.

Observați cât de tacticos e făcut ecranul de final ca să îți reamintească de o piatră de sicriu.

Pe la al 6-lea joc deja am început să profit de fiecare secundă și să nu mai grăbesc piesele să atingă pământul (pentru ca următoarea să îmi fie dată). Timpul în plus îmi oferea șansa de a mă uita unde voi putea pune următoarea piesă care urma.

Pot spune sincer că jocul e făcut ca să îți îmbunătățească viteza de gândire și de reacție. Singurul său defect este că trec foarte multe ture până când îți vine o piesă care să se potrivească cu cele de dinainte (și, cam pe atunci, tu poate ai îngropat-o deja sub alte piese). Nu îmi dau seama dacă e ăsta o calculare greșită a algoritmului din partea programatorilor sau chiar așa ar trebui să fie. Hmmm…

Hahahahaha, când văd ecranul acesta îmi dau seama că programatorii au un simț al umorului foarte negru. 10000 de puncte? Poate dacă aș fi L din Death Note aș reuși să fac asta.

何?

Nimic L , dute înapoi la tine în vizuină. Și voi, da da, voi – nu vă mai uitați așa la L și haideți să trecem la următorul capitol.

Wow, deci se simt acuma după ce am jucat 32 de minute încontinuu acest mod. Zici că am participat la un turneu de șah. Mi-am folosit toți neuronii pentru a încerca să trec nivelul al cincelea, dar nu am reușit. Știu și de ce. Am făcut câteva gafe la început, iar apoi spre final nu mi-au ieșit niște combinații. Dar e super do-able. Mult mai șmecher decât Free Play Mode.

Pot spune că numele i se potrivește de ”Training Mode”. Nivelul întâi a fost foarte ușor, apoi treptat s-au tot adăugat Kana-uri și am început să fiu din ce în ce mai concentrat.

Punctajul făcut în Training Mode.

REVIEW:

Pentru învățat Lb. Japoneză: 2 / 10

Nu simt că acest joc se preocupă în vreun fel să te învețe Kana-urile. Îți arată la începutul nivelului kana-urile pe care ți le va adăuga, dar nu se ocupă propriu zis să te învețe.
Dacă ți-ar fi arătat băieții înainte de fiecare nivel câteva mnemonice pentru a reține mai cu ușurință aspectul fiecărui simbol, atunci da, mi-aș fi dat pălăria jos și le-aș fi oferit un rating mai mare. Dar, din moment ce nu au făcut-o, primesc Metro City / 10, adică nota 1.


Pentru îmbunătățirea cunoștințelor: 9 / 10

Chiar am simțit că m-a pus jocul într-o situație în care am fost nevoit să-mi evoluez puterea de concentrare și viteza de recunoaștere a simbolurilor pentru a putea face un punctaj decent. Recomand celor care doresc acest lucru.

Realizare: 7.5 / 10

Jocul e bine făcut (grafică, controale, muzică), dar are acel defect pe care l-am menționat înainte. Durează prea mult până când încep să-ți vină piese care se pot uni una cu alta. Dacă ar fi adăgat băieții 2 nivele de dificultate din care să alegi, atunci aș fi înțeles (dar nu au făcut-o).

”Vinovații.”

Dificultate / Provocare: 9 / 10

Dacă cineva ajunge vreodată să facă 50000 de puncte în acest joc (acesta e highscorul maxim), să-mi dați un e-mail și vă fac direct contact cu trupa de gameri din One Punch Man. Le spun că le vreți tronul.

”なに?この ゲーム が とても かんたん です ね。

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: