Această listă extensivă acoperă o gamă variată de subiecte, de la dicționare online la show-uri youtube, ziare și lecți online la aplicații mobile și jocuri pentru calculator, aprovizionându-vă cu tot ce aveți nevoie pentru a vă îmbunătății Reading-ul, Writing-ul, Listening-ul, Comprehension-ul sau Gramatica Limbii Japoneze (* ^ ω ^) !!
Dicționare online sau pentru căutarea de propoziții:
Jisho
Jishonari
KanjiAlive
Kanshudo
Tangorin
Bloguri:
Tofugu
r/LearnJapanese
Cărți și Manuale:
Gramatica Limbii Japoneze Contemporane
Manual de Limba Japoneză Anul 1
Basic Kanji Book
Tanoshiku
80/20 Japanese
Pentru Hiragana și Katakana
Tofugu’s Ultimate Guide
RealKana
Pentru memorarea Kanji-urilor sau a vocabularului:
Anki
Wanikani
Pentru gramatică:
Imabi
PuniPuni
MaggieSensei
NihongoShark
Bunpro
Pentru citit:
LingQ
JLPT Stories
Japanese Stories
Pentru listening:
Hukumusume
My kikitori
Pentru testat cunoștiințele:
JLPT Practice N5-N1
TanoshiiJapanese
Show-uri Youtube:
Kemuschi Chan
Abroad in Japan
Japomania
Japanese from Zero!
Show-uri educative:
Let’s Learn Japanese
Erin ga Chosen
Anime:
Site-ul Animelon
Shirokuma Cafe
Rilakkuma and Kaoru
Erased
Saiki K
“SKET Dance”
Fishing Ball
Lovely Muuuuuuuco!
Jocuri educative:
Influent
Dicționare online sau pentru căutarea de propoziții:
Jisho

Dacă nu ai auzit încă de Jisho, în scurt timp nu va mai trece o zi fără ca să îl accesezi. Acest dicționar online este cel mai de încredere și utilizat în momentul actual.
Cu acesta poți căuta atât cuvinte în Engleză cât și în Japoneză. Rezultatul căutării îți va afișa cuvântul în kanji cu furigana, îți va spune cât de utilizat este cuvântul, ce nivel JLPT este, sinonime și câteva propoziții. Pe scurt, destul cât să te familiarizezi cu cuvântul căutat.
Ce-mi place mie să fac pe jisho e să introduc cuvinte din română (ex. tare, mare, e, mama) și să văd ce rezultate îmi vin.
Trivia: Știați că Jishou a fost numele unei dinasti?
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
Jishonari

Acest dicționar comasează o cantitate foarte mare de informații pentru fiecare cuvânt căutat. Sloganul website-ului este, ”Dicționarul studentului de Japoneză” și se ține de cuvânt cu aceasta.
Pe lângă tot ceea ce regăsești și la jisho.org, interfața îți permite să accesezi exemple de propoziții cu un simplu click pe cuvântul dorit, în partea stângă a website-ului ți se oferă posibilitatea să poți căuta material de citit, iar dacă nu știi un cuvânt din text, poți da click pe el și ți-l caută automat pe website. Jishonari este foarte amplu și cel mai bine este dacă vă îndreptați de unul singur acolo și îi dați o geană (apoi un bookmark).
Trivia: Jishonari este un proiect realizat de către un student. După ce Tofugu i-a făcut reclamă, acesta a mărturisit, într-un comentariu, că nu s-a așteptat ca și website-ul lui să primească atâtea vizualizări. Numărul mare de oameni i-a doborât site-ul pentru o vreme (presupun, că-i o problemă bună de avut haha).
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
KanjiAlive

Acest website este pentru aprofundarea kanji-urilor învățați. Poți căuta kanji doar dacă îi introduci direct în 日本語 , ceea ce înseamnă că trebuie ori să le dai copy-paste dintr-o sursă, să cunoști deja cum se scriu sau să introduci aleatoriu perechi de caractere și să vezi ce primești (varianta mea preferată hihihi).
Aplicația îți oferă o animație cu metoda corectă de a desena caracterul, o altă animație care îți prezintă de unde a provenit simbolul, o multitudine de cuvinte în care acesta se regăsește și multe alte informații.
Ce îmi place foarte mult la KanjiAlive este că are suport pentru anumite manuale de kanji (cum ar fi și Basic Kanji Book sau Genki) și că poți căuta acei kanji predați în capitole anumite din carte (de exemplu, pentru Basic Kanji Book introduci text:bk:c1 în bara de search și primești toate caracterele din primul capitol).
Platformă: Aplicație Web
Preț: Gratuit!
Link
Kanshudo

Kanshudo are o secțiune în care introduci un kanji și primești o sumedenie de propoziții în care acesta este utilizat. Pe lângă aceasta Search-ul site-ului dispune de diverse alte opțiuni pentru a găsi ceea ce îți dorești (de la vocabular, la kanji sau chiar puncte gramaticale).
Nu ne-ar ajunge câteva propoziții să prezentăm muntele care este Kanshudo, așa că vă invităm să dați o călătorie prin acesta și să vedeți cu ochii voștrii tot ceea ce vă pune la dispoziție (de la lecții la jocuri și multe altele!).
Platformă: Website
Preț: Gratuit sau Premium cu $3 / lună!
Link
Tangorin

Tangorin este motorul meu preferat de căutat propoziții. E simplu. Îmi oferă tot ceea ce am nevoie. Pe cât de vaste sunt multe alte website-uri, apreciez foarte mult atunci când un website keeps it simple, you feel me?
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
Bloguri
Tofugu

„Once you go Tofugu, you never go back.”
De la articole foarte bine realizate despre aproape orice subiect imaginabil, la cursuri dedicate gramaticii limbii, la interviuri cu otaku si NUME, podcasturi si multe altele, totul prezentat printr-un artwork adorabil, Tofugu este locul unde te duci atunci cand vrei sa te reindragostesti de limba si cultura Japoneza.
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
r/LearnJapanese

Acesta este un subforum al website-ului reddit. Dacă nu ai auzit de reddit până acum, imaginează-ți că tocmai ai dat peste cea mai mare mină de aur de pe internet. Reddit-ul este internetul. Reddit-ul este www-ul. Redditul este baza.
Acest sub-forum conține postări de la oameni care tocmai încep să învețe, pânăă la cei care povestesc despre cum au reușit să învețe într-un an până la N4, de la discuții pe puncte gramaticale, la sfaturi, recomandări și articole – acest sub-forum e o mină, așa că îl las la altitudinea voastră să îl minați.
Platformă: Forum
Preț: Gratuit!
Link
Cărți și manuale
Gramatica Limbii Japoneze Contemporane

Aceasta cartulie comaseaza in NUMAR de pagini informatii utile despre multe din aspectele gramaticii de nivel, as spune, N5 si N4.
Ce m-a atras la aceasta carte a fost designul paginilor, cum e prezentata informatia. Chiar am simtit ca fiecare categorie imi dadea indeajuns de multa informatie pentru a ma introduce in subiectul predat.
O carticica foarte utila folosita in combinatie cu manualele pe care le detineti.
Format: Carte
Preț: 49.90 RON
Link
Manual de Limba Japoneză Pentru Anul 1

Acest manual publicat de Ruxandra-Oana Raianu, Roman Pașca și Eri Utsunomiya, la editura Bucuresti, este un manual facut pentru studentii din anul 1 de la secțiunea Japoneza din cadrul Facultății de Litere din Bucuresti.
Cartea contine explicatii gramaticale, vocabular kanji si pagini pentru desenat kanji. Explicatiile sunt concise, dar nu simti ca ai avea nevoie de mai multe informatii.
Recomand tuturor studentilor de limba incepatori si si celor care au invatat din carti precum Genki sau Minna no Nihongo, dar care doresc sa aprofundeze notiunile invatate si in Lb. Romana.
Trivia: Profesoara care a scris cartea a cerut opinii studentilor in legatura cu ce ar dori ei ca si cartea sa contina.
Format: Carte
Preț: 49 RON
Link
Basic Kanji Book

Cea mai folosită carte pentru predarea Kanji-urilor (se utilizează și la Facultatea de Litere din Cluj Napoca). Prima carte își are în vizor predarea a 251 de simboluri. Fiecare capitol este împărțit în 5 secțiuni: teorie, prezentarea kanji-urilor (prin imagini, (acompaniați de vocabular în care aceștia se regăsesc), exerciții de citire, exerciții de scriere și material de citit.
Cartea este foarte bine structurată, exercițiile sunt accesibile și nu este nevoie de un profesor pentru a putea o utiliza.
Și, datorită popularității sale, cartea se poate parcurge în paralel cu alte aplicații precum Memrise sau Anki, alți utilizatori creând material pentru a facilita învățarea acestor kanji.
Format: Carte
Preț: Gratuită dacă aveți cont pe Scribd.
Link
Tanoshiku

Dacă dorești să îți îmbunătățești reading-ul, Tanoshiku este pentru tine. Poveștile din acesta prezintă aspecte culturale ale Japoniei, fiecare poveste venind cu un glosar și cu exerciții după citirea acestuia. Cartea are două părți, iar după terminarea celor 2 volume, reading-ul tău îți va permite să ataci acel Hunter x Hunter manga în Japoneză pe care tot ai vrut să-l începi.
Format: Carte
Preț: Gratuită dacă aveți cont pe Scribd.
Link
80/20 Japanese

Aceasta este primul manual de Japoneză pe care mi l-am achiziționat. Se prea poate să fiu subiectiv față de acesta, dar după ce dați o geană pe blogul scriitorului și vedeți modul său concis, jovial și ușor de înțeles de a explica aspecte gramaticale a limbii, vă veți convinge că această carte merită investiția.
Trivia: Titlu vine de la teoria cum că 80% din lucruri pot fi făcute cu 20% efort.
Platformă: Website și Carte
Preț: Accesul pe website este gratuit, iar cartea este $39 !
Link
Pentru Hiragana și Katakana
Tofugu’s Ultimate Guide

Cei de la Tofugu au pus laolaltă un ghid comprehensiv care facilitează învățarea kana-urilor și o face distractivă!
Fiecare set de caractere vine cu câte o imagine pentru fiecare simbol, care te împinge a reține kana-urile vizual. Totodată, Koichi (autorul) pune la dispoziție înregistrări audio, fișiere cu exerciții și o metodă prin care să exersezi ce ai învățat.
Partea bună? Au un ghid pentru Hiragana și pentru Katakana!
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Hiragana: Link
Katakana: Link
RealKana

După ce ai învățat kana-urile folosind ghidul Tofugu, folosește această aplicație web (este și versiune mobilă) pentru a exersa zilele care urmează.
Ce m-a atras la ea cel mai mult este designul minimalist. Simbol, denumire – gata. Și chiar numai atâta ai nevoie pentru a te testa.
Platformă: Website și Aplicație Android
Preț: Gratuit!
Link
Pentru memorarea Kanji-urilor sau a vocabularului
Anki

Anki este un program care se bazează pe metoda ”space repetition learning”. După ce ți-ai downloadat programul și ți-ai downloaded și instalat un pachet din shared decks cu ceea ce dorești să înveți, acesta îți va prezenta zilnic un număr de cuvinte pe care trebuie să le memorezi.
Programul se bazează pe sinceritatea ta prin faptul că te lasă să decizi, atunci când te verifici, daca cuvântul respectiv nu l-ai știut, a fost dificil (dar ți l-ai amintit), a fost bine sau a fost foarte ușor. Depinzând de răspunsul ales, vei repeta simbolul într-o zi, 2, 4, 8, etc.
Un aspect foarte util al programului este că se poate găsi și pentru PC, dar și pentru telefon, permițându-ți astfel să îl folosești oriunde și indiferent de orar.
Platformă: Aplicație PC
Preț: Gratuit!
Link
Wanikani

Wanikani este un website dezvoltat de Tofugu și se ocupă de predarea kanji-urilor prin utilizarea mnemonicelor.
Un mnemonic este o povestioară care te ajută să memorezi un cuvânt. De exemplu, pentru a reține kanji-ul ”土「つち」” care înseamnă pământ, ne-am putea imagina un fermier care face sfoara și țucă pământul, spunând: ”Trebuie să țuci pământul de 3 ori înainte să îl ari! Astfel îți va da roade.”. Mnemonicul acesta ne ajută să reținem citirea kanji-ului, însemnătatea, ne reamintește cum arată simbolul ( ne putem imagina că ” 土 ” seamănă cu o persoană care face sfoara cu mâinile întinse) și chiar ne reamintește că simbolul are 3 trăsături. Pentru a fi reținut mai ușor, povestioara folosită trebuie să fie memorabilă, comică, să exagereze pentru ca impactul pe care îl are asupra memoriei cititorului să fie mare.
Prin intermediul site-ului poți memora 2000 de kanji și 6000 de cuvinte, echipa de la Tofugu asigurându-se că fiecare simbol nou învățat ajută la memorarea următorului sau a următoarelor cuvinte de vocabular.
Website-ul este o unealtă foarte folositoare și populară pentru toți cei care doresc ca și aventura lor pe tărâmul kanji-urilor să fie una plăcută.
Partea cea mai șmecheră pe lângă website este forumul. Acesta are o comunitatea foarte activă și unită care dezvoltă constant aplicații pentru website, discută împreună numeroase subiecte (atât despre limbă cât și despre cultura japoneză) sau se distrează împreună. De multe ori accesam website-ul strict pentru forum!
Notă: Există și o aplicație mobilă care este dezvoltată de un alt individ și se conectează la contul tău, pentru a-ți putea permite a învăța oriunde ヽ(・∀・)ノ
Platformă: Website
Preț: Gratuit pentru primele 3 nivele, apoi $9 / lună
Link
Pentru Gramatică
Imabi

Cine a dezvoltat Imabi este un zeu. Website-ul îți oferă opțiunea de a învăța aspecte a gramaticii Japoneze de la nivelul de începător, până la nivelul de nativ.
Website-ul poate fi folosit ca să vă verificați, dar și pentru a învăța progresiv materia. Totuși, pregătițivă, deoarece Imabi vă va trata ca pe un student silitor, care învață de la o lecție la alta.
Notă: Multă lume spune că website-ul nu este pentru începători, dar asta e de lăsat la altitudinea fiecăruia.
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
PuniPuni

Drăguț. Concis. Nu se pierde în detalii. PuniPuni este perfect pentru atunci când ai o nelămurire și dorești să o clarifici rapid.
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
MaggieSensei

Ce este atrăgător la MeaggiSensei este numărul stupefiant de propoziții pe care îl vei întâlnii la fiecare punct gramatical explicat. Pentru a înțelege ce studiezi, Meaggi se asigură că ai fost trecut prin destule situații, exemple, propoziții.
Website-ul nu are cel mai modern design, dar informația de pe acesta și personalitatea lui Meaggi este ceea ce te va face un vizitator fidel.
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
NihongoShark

Cei de la NihongoShark și-au propus să facă exact ce am dorit fiecare dintre noi să se întâmple atunci când ne-am apucat de studiat Japoneza: să învățăm cum se vorbește în viața de zi cu zi.
Lecțiile lor urmăresc să te verseze în artele abilității de a te putea exprima, chiar din primele sesiuni. Oricine termină cursurile BunkaiBeast și N5, nu va avea nici o problemă citind un manga sau exprimându-se în conversații de zi cu zi, fie cu prietenii (în special cu aceștia), fie formal cu alți oameni. Felul în care informația este prezentată este și ceea ce m-a atras la NG. Totul este acolo, nu trebuie să mă duc să tot verific lista de cuvinte. Este chiar alcătuit să fie cât mai ușor pentru student de a înțelege ceea ce e discutat.
Stilul de predare este unul jovial, care te face să simți că prietenul tău cel mai bun (care e nativ) te învață Japoneză. Recomand din suflet să vă luați un subscription standard și să încercați site-ul pentru cel puțin o lună. Va merita mult și luna aceea.
Platformă: Website
Preț: Articolele se pot accesa gratuit, dar cursurile sunt $14 / lună
Link
Bunpro

Foarte similar cu structura website-ului Wanikani, Bunpro urmărește să îți testeze cunoștiințele de gramatică învățate din manualul favorit (de la Minna no Nihongo, la Tobira sau Genki).
Fiecare lecție prezintă o sumarizare a informației predate în capitolul din carte, iar după ce ai parcurs o lecție, aceasta este adăugată la revizuire, urmând ca mai apoi să fii testat prin intermediul unor propoziții pe care trebuie să le completezi cu râspunsul corect. Există și opțiunea cram, unde poți face exerciții continuu până când obosești și decizi să te uiți la Shirokama Cafe.
O aplicație web perfectă pentru a fi folosită în tandem cu manualul de japoneză!
Platformă: Website
Preț: Gratuit pentru o lună, iar apoi $3 / lună
Link
Pentru Citit
LingQ

Am inclus LingQ aici deoarece eu îl folosesc în special pentru citit, dar acesta este un Duoloingo pe steroizi, un RosettaStone gratuit – un website foarte bine structurat, făcut distractiv, care propune să te învețe fiecare aspect al limbii Japoneze.
Totuși, ce m-a atras pe mine foarte mult a fost facilitatea cu care pot să accesez un cuvânt pe care nu îl cunosc atunci când citesc povestioarele lor, și abilitatea de a putea repeta aceste cuvinte mai târziu, pentru a nu le uita.
Dacă până acum ați folosit duolingo, LingQ este pentru voi (și pentru orice altă persoană, indiferent de limba pe care dorește să o învețe).
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
JLPT Stories

Un website care publică povești la nivele diverse de dificultate, scrise de nativi. Fiecare povestioară vine cu un glosar și cu link-uri pentru anumite noțiuni gramaticale care au fost utilizate în text și pe care ați dori să le aprofundați.
L-am inclus aici deoarece poveștile sunt scrise de oameni (nu scriitori, ei nu sunt oameni, ei sunt kamisama!).
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
Japanese Stories

Un website bogat în povești de copii clasice Japoneze, Dacă noi avem Degețica, Prâslea sau Harap Alb, japonezii îi au pe Urashima Tarou, Suzume-sama sau Kintarou care promit să vă treacă prin la fel de multe pilde.
Website-ul este scris în Hiragana, Katakana și Engleză, deci nu ne putem baza pe Romaji deloc. Totuși, fiecare poveste este împărțită pe bucăți pentru a vă ajuta o lua pas cu pas și a o înțelege treptat.
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
Pentru listening
Hukumusume

Un website plin plin plin de povești pentru copii, doar perfect pentru a vă îmbunătății listening-ul. ”Dar ce se întâmplă dacă nu știți anumite cuvinte din poveste? Sau doriți să o traduceți ca să vă verificați?”. Site-ul vă răspunde la aceste două întrebări permițându-vă să accesați textul citit. Acesta se regăsește apăsând pe butonul ” お話しを表示 ” de la fiecare poveste.
Un alt aspect al site-ului care o să vă convingă să dați fuga fuga la el, este faptul că fiecare poveste se poate descărca și apoi transfera pe mobil ca să puteți să o ascultați în drum spre lucru, în jacuzzi, pe Marte – oriunde!
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
My Kikitori

Acest website este pentru a vă testa listening-ul. Mai întâi puteți asculta un text fie în varianta slow sau la viteză naturală. După ce ați ascultat textul, aveți o serie de întrebări audio la care trebuie să răspundeți.
Site-ul are 12 lecții, fiecare structurată în câte 2 părți, și urmărește aventura unei eleve pe nume Kelly.
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
Pentru Testat Cunoștiințele
JLPT Practice N5-N1

O aplicație mobilă Android care îți pune la dispoziție exerciții din toate categoriile testate la JLPT (grammar, vocabulary, listening, reading și kanji), la fiecare nivel de dificultate (precum spune și titlul aplicației.
Fiecare secțiune are până la 20 de teste, fiecare împărțită în 5 sau mai multe exerciții. După fiecare test primești răspunsurile corecte, iar la listening primești și textul pentru a te verifica (dacă ai greșit, de ce).
Ce-mi place la aplicație este că mă pot testa rapid la orice am chef pe moment: dacă vreau reading, atunci fac reading; dacă vreau kanji, rezolv rapid un test sau libertatea de a trece de la un nivel de dificultate la altul, să văd ce mă așteaptă pe viitor.
Platformă: Android
Preț: Gratuit!
Link
TanoshiiJapanese

Secțiunea de practice de pe acest website este foarte atractivă. După ce alegi la care dintre cele 4 categorii (Hiragana, Katakana, Kanji sau Vocabular) dorești să te testezi, urmează a decide prin ce metodă te vei testa, și aici este unde TanoshiiJapanese (lit. japoneză distractivă) m-a cucerit. Ce m-a convins să revin a fost faptul că site-ul folosește cuvinte învățate din manuale precum Basic Kanji Book sau Genki pentru a te testa, și chiar tu poți alege din care manual dorești să fie exercițiile.
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Link
Show-uri Youtube

Cel mai bun mod prin care puteți vedea stilul fiecăruia dintre acest show-uri este chiar să le vizitați și să vă uitați la un episod. Kemuschi Chan și Abroad in Japan sunt show-uri de cultură și limbă, Japomania este cel mai mare show youtube românesc cu tematică Japoneză iar Japanese from Zero! urmărește a îți preda… well… japoneza de la zero (dar include și interviuri, gameplay și altele).
Fiecare dintre aceste show-uri m-a atras datorită personalității host-ului, calității videourilor și modul de prezentare a subiectului discutat. Le recomand cu căldură!
Show-uri Educative

Let’s Learn Japanese și Erin ga Chosen sunt ambele creații ale companiei The Japan Foundation. Prima a fost creată înainte de 2000, pentru o altfel de audiență (după cum o să vedeți din videouri), iar a doua a fost creată pentru generația modernă de studenți. Diferența majoră dintre cele două este că Erin e prezentat doar în Japoneză, pe când Let’s Learn Japanese este în Engleză și Japoneză. Dacă aveți dificultăți cu Erin fiind doar în Japoneză, vizitați secțiunea Erin a website-ului, unde puteți parcurge împreună cu noi primele 10 episoade din show!
Ambele show-uri sunt utile și entertaining, fiecare în felul ei, și le recomand oricărui student de Japoneză!
Platformă: Website
Preț: Gratuit!
Erin: Link
Let’s Learn Japanese: Link
Anime

Animelon este un website care îți permite să vizualizezi un anime, iar în paralel să primești subtitrările anime-ului în avans. Dar, ce este special la aceste subtitrări este că fiecare cuvânt poate fi click-uit pentru a primi o definiție a acestuia. Site-ul duce acest lucru un pas mai în față, permițându-ți să salvezi cuvintele pe care dorești să le memorezi pentru a le exersa mai târziu.
Pentru devoratorii de anime care doresc să procrastineze proactiv și să învețe vocabular din show-urile lor preferate, website-ul acesta este tocmai perfect.
Mai jos am inclus o listă de anime-uri pe care le consider potrivite pentru a vă exersa comprehension-ul și listening-ul. Aceste show-uri sunt fie destinate pentru copii sau au ca și protagoniști copii, ceea ce înseamnă ca vocabularul folosit este accesibil pentru studenții de japoneză care sunt abia la început de drum.
Jocuri Educative
Influent

つくえ「birou」、いす「scaun」、はみがき「a te spăla pe dinți」、シャワ「duș」、くつした「ciorapi」、けしょう「piper」、さとう「sare」 sunt doar câteva dintre cele 400 de cuvinte pe care Influent urmărește să te învețe.
Dacă ai vrut vreodată să cunoști toate cuvintele uzuale pe care le-ai folosi în bucătărie, dormitor sau baie, acesta este jocul perfect.
Controlezi un personaj cu care te plimbi din cameră în cameră pentru a găsi obiecte care se potrivesc cu cuvintele pe care le înveți. După ce ai aprofundat îndeajuns de multe denumiri a obiectelor, jocul îți oferă apoi posibilitatea să înveți verbe și adjective.
Un joc util atât pentru cei care vor să își reactualizeze vocabularul pe această tematică, dar în special foarte folositor pentru cei care vor să își întărească たんご-ul!
Platformă: PC
Preț: $9.99
Link
Dacă vă place această listă și doriți să vedeți mai multe ca și aceasta (dar și altfel de content), dați-ne un share pe Facebook și lăsați un comment (răspundem la fiecare) !
Realizare / Transcriere / Aranjare : Eli.