Poți Învăța Japoneză Prin Cântece??

Dacă și tu te-ai gândit că ar fi o idee bună să înveți japoneza prin cântece, pentru că propabil ai ajuns la OVERDOSE învățând din manuale și făcând drile kanji sau wanikani reviews

vei descoperi că această metodă este una ORIBILĂ!

Pfff, adică, uitați-vă la acestă idee de a memora vocabular prin cântece.

Uuuuuu, nu e deloc catchy. Și nici nu mă ajută să rețin foarte ușor tot acel vocabular despre familie pe care l-am văzut în Minna sub forma unui arbore genealogic și nu l-am învățat deloc pentru că părea așa stufos.

Pff. Vă rog. Înlăturați această serie de 40 de videouri din fața mea. Nu e deloc o idee bună. Clar nu am să le vizionez. DUH.

Hai să vedem ce idei ORIBILE au avut alți oameni.

În următorul videoclip, Namewee, care este un youtuber malayesian, a creat o melodie prin care impersonează un turist în Japonia. Melodia nu este deloc simpatică, regia este chiar deloc plăcută, bine realizată și amuzantă. Adică, uitați-vă și voi!

Wow. Entertainment? Voie bună? Frate, eu nu am nevoie de asta! Eu am nevoie de lecții HARD-CORE, vreau să mi se îndese pe gât cuvinte fără să se facă vreo legătură între ele sau să le folosesc într-un context / melodie. Psshhh, cine are nevoie de asta. EU VREAU SĂ TOCESC, NU SĂ ÎNVĂȚ. Nu asta m-au învățat materiile de limbă în toată generala și liceu, anyway?

Ultimul videoclip este unul lung, pentru că această domnișoară deloc FOARTE adorabilă nu numai că prezintă cântece prin care să înveți vocabular, ci îți și explică de ce se folosesc anumite cuvinte și de către cine.

50 și ceva de minute? Dar nu mai bine chiulesc eu de la oră și stau și mă uit la acest video? Nu chiar. Lăsând dumele la o parte, poate nu sunt de acord întotdeauna cu metodele mai rigide de predare de la școală, dar sunt folositoare și învăț o grămadă atunci când sunt focusat și încerc să absorb pe cât de mult posibil (testat).

încercați asta acasă

De ceva vreme am început să scriu versuri în japoneză. Că le rapp-uiesc sau ajung să le cânt, asta nu mai contează. Săptămâni au trecut de când am scris primele melodii și încă le țin minte. Pot spune că până acum este cel mai eficient mod în care am învățat vocabular nou în japoneză.

În același moment, creând ceva personal mi-a fost mult mai ușor să rețin vocabularul pentru că fiecare cuvânt a fost ales de către mine și avea semnificația sa.

VIDEOUL ARE LIMBAJ EXPLICIT (just saying)

Luați o foaie de hârtie. Gândiți-vă la cineva sau la ceva (nu trebuie să fie neaparat ceva tragic, dar – hey!, ajută). Și scrieți. SCRIEȚI UCENICII MEI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: